Gratis Lasopleiding volgen met STAP? Bekijk hier de gratis trainingen!

Wil jij tot € 1.000,- per jaar terugkrijgen op je opleidingskosten? De opleidingen van het Lasinstituut zijn opgenomen in het STAP-opleidingsregister. Op deze pagina lichten we graag de procedure toe. Gezien de omvang van het STAP-overheidsplan, is besloten te werken met zogeheten tranches. Dit betekent dat er periodiek steeds een deel van de subsidiepot beschikbaar komt, waarvoor op vooraf vastgestelde momenten door kandidaten een aanvraag kan worden ingediend.

Op onderstaande data wordt het STAP-opleidingsportaal vrijgegeven en kun jij jouw aanvraag indienen:

  • Maandag 2 januari 2023

Klik op onderstaande button om rechtstreeks naar de website van STAP-UWV te gaan, en je aanvraag in te dienen! Hulp nodig? Wij helpen je graag. Bel ons via 088-1344555

STAP UWV Portaal

Het STAP-penplan

Hieronder leggen we de procedure STAPSgewijs uit. Kom je er niet uit, of wil je meer informatie? Neem contact op met onze binnendienst. Let op: Er kan per kandidaat jaarlijks maar 1x een beroep worden gedaan op de STAP-subsidie!

Stap 1

Ga naar https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal en klik op de blauwe knop ‘Aanvragen STAP-budget’

Stap 2

Login met je DigiD   en controleer je gegevens. Kloppen je gegevens? Klik op de knop ‘Volgende’ om naar uploaden te gaan.

Stap 3

Op deze pagina ga je het STAP-aanmeldingsbewijs uploaden. Heb je geen aanmeldingsbewijs ontvangen? Neem contact met ons op, of zoek handmatig naar de opleiding in het register.

Sectie 4

Selecteer hier de juiste opleiding. Je komt nu op een pagina met een vragenlijst inzake jouw persoonlijke situatie. Vul de vragenlijst in. Let op: In dit veld kan ook worden aangegeven dat het gaat om een meerjarige opleiding!

Controleer de gegevens en bevestig de aanvraag. Je aanvraag is nu in behandeling bij het UWV, top! Binnen maximaal 4 weken ontvang je bericht van het UWV per post inzake de goedkeuring van jouw aanvraag.

Heb je vragen over de STAP-subsidie, of heb je hulp nodig met je aanvraag? Neem contact op met onze binnendienst, en wij helpen je graag verder. Klik op onderstaande button voor de meest gestelde vragen over het STAP-budget:

Veelgestelde vragen