Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne van machines. Lassen conform de juiste werkwijze minimaliseert vervuiling in de machines, wat leidt tot een schoner product. In samenwerking met HDN en het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) is een uniforme werkwijze ontwikkeld, die de lasser in staat stelt (onnodige) vervuiling uit te sluiten.
Als lasser of las-technisch bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie kun jij je onderscheiden van concullega’s, en vooroplopen in het ontstaan van een nieuwe werkwijze. Daarnaast toon je aan laswerkzaamheden uit te voeren conform de hoge kwaliteitseisen, zoals vastgelegd in de EN-ISO 5817 B+.
‘HDN is gebaseerd op het ontwerpen, fabriceren en installeren van installaties in onder andere de voedingsmiddelenindustrie. Dit in overeenstemming met Europese normen en regelgeving’.
Met het certificaat van HDN, toont de certificaathouder aan over de vaardigheden en kennis te beschikken om tot het gewenste (schone) eindresultaat te komen. De training bestaat uit een theoretisch component, evenals een aantal praktische beproevingen. De proefstukken worden visueel beoordeeld conform de aangescherpte norm EN-ISO 5817 B+. Indien akkoord bevonden kan, na succesvolle deelname aan het theorie-examen, het certificaat worden verstrekt.
2 vliegen in 1 klap
Wil jij het maximale uit dit traject halen? Het proefstuk dat tijdens de cursus gelast/getoetst wordt, dient te voldoen aan strengere eisen dan bij een standaard lasserkwalificatie volgens de EN-ISO 9606-1 het geval is. Dezelfde las kan dan ook worden aangeboden ter beoordeling voor een Lasserkwalificatie conform de EN-ISO 9606-1.
Het Lasinstituut is gerechtigd op te treden als zijnde examinator/beoordelaar. Op deze manier kunnen HDN-deelnemers bij het Lasinstituut 2 vliegen slaan in 1 klap, en het traject afsluiten met zowel een HDN-certificaat als een Lasserkwalificatie. Informeer voor de aanvullende kosten hiervoor bij het Lasinstituut.