Home Rij 1Nieuws

Ambitie om door te stromen vanuit de praktijk? Opleidingen IWP & IWS, nu ook in regio Utrecht!

Opleidingen IWP & IWS, nu ook in regio Utrecht!

Lassers met ambitie om door te groeien opgelet!

Ben jij een ervaren lasser met een (ten minste) NIL-niveau 3 diploma op zak? Speciaal voor lassers met de wens om door te groeien naar een coördinerende/voorbereidende/inspecterende functie heeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek een opleidingspad samengesteld tot lascoördinator. Het gaat dan om een tweeluik van de volgende – elkaar opvolgende – opleidingen:

 International Welding Practitioner / Meesterlasser (IWP)

 International Welding Specialist / Lasspecialist (IWS)

De opleidingen IWP & IWS beslaan beide een schooljaar, en worden bij het Lasinstituut aangeboden in de vorm van een avondopleiding met een wekelijkse bijeenkomst. Je kunt hiervoor terecht op onze hoofdlocatie te Breda, en sinds kort bieden we ook de mogelijkheid deze opleidingen te volgen in de regio Utrecht op onze nieuwe locatie te Tiel!

Tijdens de lessen van de IWP & IWS worden de volgende 4 hoofdonderwerpen behandeld:

Lasprocessen en apparatuur

 Materialen en materiaalgedrag bij het lassen

 Constructies en ontwerp

 Fabricage en toepassing

Het Lasinstituut is continu bezig met uitbreiding/verbetering van het curriculum. Tijdens de lessen wordt aanvullend lesmateriaal beschikbaar gesteld, en putten we uit eigen ervaring voor actuele voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast krijgt elke deelnemer toegang tot onze eigen online leeromgeving; de Lasinstituut Academy. Meer info daarover hieronder.

Altijd toegang tot jouw online leeromgeving met de Lasinstituut Academy

Met de Lasinstituut Academy, onze eigen online leeromgeving heb jij te allen tijde toegang tot jouw opleiding. Hier vind je:

  • Digitale versie van het officiële NIL-lesboek
  • Aanvullend lesmateriaal
  • Altijd inzage in de voortgang van je opleiding
  • Uitgebreide databank met oefenexamens
  • Kennisbank met belangrijke overzichten en normverwijzingen

Neem een kijkje op onze Lasinstituut Academy

We zoomen in op diverse aspecten van de lastechniek, en bereiden je voor op een sturende/controlerende functie aan de hand van actuele voorbeelden uit de praktijk. Na het afronden van je opleiding IWP, ben je toelaatbaar voor de vervolgopleiding IWS. Klaar met je IWS? Dan mag jij jezelf lascoördinator noemen, en mag jij je zowel binnen- als buiten de organisatie buigen over las-technische documentatie zoals:

 Lascertificaten

 Las- en inspectieplannen

 Fabricage handboek (FPC)

 Lasmethodebeschrijvingen (LMB/WPS)

Wordt binnen jouw organisatie gelast binnen de hogere executieklassen of met bijzondere materiaalsoorten? In dat geval kan het nodig zijn aanvullende kwalificaties te vergaren. Neem in dat geval contact op met onze binnendienst, en we nemen graag de tijd voor je om op zoek te gaan naar een passend traject.

Het afgelopen opleidingsseizoen (2021-2022) hebben we met deze opleidingen een slagingspercentage gerealiseerd van 100%! Hebben we jou enthousiast gemaakt? Klik hieronder voor meer informatie of schrijf je direct in!

Leave a Reply