Certificaat Lassen bij het Lasinstituut

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Kwalificeren in 1 dagWanneer je als professioneel lasser werkzaam bent, is de kans groot dat je voor een functie of opdracht een keer een certificaat hebt moeten halen. Nu bestaat er niet zoiets als een algemene lasserskwalificatie. Binnen de lastechniek wordt op zowel bedrijfs- al personeelsniveau onderscheid gemaakt tussen verschillende lascertificaten. Bepalende variabelen voor een certificaat lassen zijn onder andere het lasproces, de laspositie en het te gebruiken las-toevoegmateriaal. In de meeste gevallen moet je verschillende proefstukken voor je lasserskwalificatie lassen. Deze proefstukken worden in eerste instantie visueel door ons gekeurd, waarna in een laboratorium aanvullende onderzoeken plaatsvinden. Op het moment dat de onderzoeken een positief resultaat weergeven, is de beproeving geslaagd en heb je een specifieke lasserskwalificatie behaald.

Je certificaat lassen bij het Lasinstituut

Bij De Groot LPMW Lasinstituut begeleiden we lasserskwalificaties voor alle lasprocessen en op elk niveau! Wil jij op locatie je lasserskwalificatie doen, dat kan. Zowel in onze eigen werkplaatsen als bij klanten op locatie hebben we de gelegenheid om als examinator/beoordelaar op te treden voor de meest uiteenlopende kwalificatietrajecten. Denk aan:

  • Lasserkwalificatie gelast onder EN-ISO 9606-1 & 2
  • Lasmethodekwalificatie volgens EN-ISO 15614
  • Lasserkwalificatie gelast onder ASME IX of AWS D3.1

Zowel voor boven water als onderwater kun je bij het lasinstituut je certificaat lassen.

Lascertificaat online beheren

Certificaat lassen in je bezit? Laat deze dan online beheren via onze eigen digitale portal Lascertificaat.nl. Via deze portal kun je online overal en wanneer je wilt je lascertificaten inzien. Je krijgt automatisch een melding van ons wanneer je certificaat verlengd moet worden en kunt eenvoudig een summarylist uitdraaien. Haal je Certificaat Lassen dus bij het Lasinstituut!

Lasserskwalificatie in 1 dag!

Nieuw bij het Lasinstituut: Certificeren in 1 dag! ’s Ochtends kwalificeren en nog dezelfde dag naar huis met je lasserskwalificatie? Dat kan bij het Lasinstituut! In samenwerking met onze partner DNV is het nu mogelijk binnen 1 dag over je lascertificaat te beschikken.

Klik hier voor meer informatie.