Certificaat MAG lassen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

In de laswereld is het voor werkzaamheden soms noodzakelijk om te beschikken over een lasserskwalificatie. Als MAG-lasser kan het dus voorkomen dat je voor een functie of opdracht een lasserskwalificatie nodig hebt. Nu bestaat er niet zoiets als een algemeen lascertificaat, en dien je voor specifieke parameters of variabelen te certificeren.

Voor een certificaat MAG-lassen gelast onder de EN-ISO 9606-1 zijn onder andere draadtype (massieve draad, gevulde draad, etc.), materiaalsoort en materiaaldikte bepalend voor de kwalificatie. Bij een beproeving voor een lasserskwalificatie, wordt in eerste instantie door ons het desbetreffende werkstuk visueel beoordeeld. Indien het werkstuk er visueel goed uitziet, wordt deze doorgestuurd naar een officieel laboratorium voor aanvullend onderzoek. Hier kan aan de hand van een breekproef, macro of röntgenfoto worden vastgesteld of het proefstuk technisch in orde is, en het certificaat kan worden verstrekt.

Lasserskwalificatie bij het Lasinstituut

Bij het Lasinstituut is het mogelijk zowel intern als op locatie te kwalificeren. We beschikken op meerdere locaties over een volledig uitgeruste werkplaats, en hebben daarnaast de gelegenheid een lasdeskundige langs te sturen bij jullie op de locatie. Naast certificaten voor het MAG-lassen ben je voor de volgende kwalificaties aan het juiste adres bij het Lasinstituut:

Om je lasserskwalificaties up-to-date te houden, bieden wij onze klanten de mogelijkheid de certificaten te beheren in ons online platform Lascertificaat.nl.

Beheren en behouden lascertificaten

Certificaat MAG lassen in 1 dag

Bij het Lasinstituut is het sinds kort mogelijk je lasserskwalificatie binnen 1 dag te behalen. Voor spoedkwalificaties kun je terecht in onze werkplaats te Breda, waar elke vrijdag gelegenheid is om te kwalificeren en nog dezelfde dag met je certificaat naar huis te gaan. Meer weten? Neem contact met ons op via 088-1344555.