Nieuws

Cursisten aan het woord: Houdini Soplanit, Visueel Lasinspecteur VT-w2

By 3 december 2018 februari 21st, 2020 No Comments

Houdini Soplanit uit Den Haag
Kandidaat VT-w2

Deze week praten wij met Houdini Soplanit die, anders dan zijn achternaam wellicht doet vermoeden, werkzaam is als pijplasser via detacheringsbureau Joleso. Houdini woont samen met zijn vriendin, twee dochters en twee honden in Scheveningen, en reist met plezier elke week op een neer naar Breda om wegwijs te geraken in de wondere wereld van de Visuele Lasinspectie.

Waarom de VT-w2?

Al geruime tijd ben ik werkzaam als pijplasser voor diverse opdrachtgevers. Ik vind de lastechniek een fantastische branche om in te werken, en vind nog dagelijks uitdaging in mijn werk. Met het oog op de toekomst vind ik het echter erg belangrijk om mijzelf te ontwikkelen. Ik zou de lastechniek niet zomaar verruilen voor een andere branche, gezien hier mijn passie ligt en ik in de loop der jaren veel ervaring heb opgebouwd. In de hoop dat ik kan doorgroeien naar een rol waarin ik meer variatie heb en mij meer kan concentreren op een stukje QC, werkvoorbereiding, coördinatie en inspectie, heb ik mij ingeschreven voor de VT-w2.

Hoe ben je terechtgekomen bij De Groot LPMW Lasinstituut?

Ik ben naar jullie doorverwezen door een vriend van me. Hij heeft eerder dit jaar bij jullie dezelfde cursus gevolgd en was erg tevreden over het resultaat, evenals de sfeer en service die jullie leveren. Ik had kunnen wachten op een van jullie lichtingen dichterbij, maar wilde het liefst zo snel mogelijk starten. Gezien de cursus van 8:00 tot 15:00 uur is omzeil ik het gros van de files, en is Breda nog goed te behappen.

Hoe bevalt de cursus tot dusver?

Mijn eerste bevindingen zijn erg positief! Ik vind de stof interessant, en leer veel nieuwe dingen. Wel moet ik mijzelf dwingen om het ook thuis goed bij te houden. Het is best veel stof in relatief weinig tijd, en lang niet altijd even makkelijk!

Ga je het halen?

Vooralsnog zie ik het positief in. Als die vriend van me het kan, kan ik het ook!

That?s the spirit, heel veel success gewenst!

Meer weten over de VT-w2, of een van onze andere Visuele Lasinspectieopleidingen? Klik dan hier!