Nieuws

De kaderopleidingen bij het Lasinstituut; Sterke focus op de praktijk!

By 13 december 2019 juli 29th, 2020 No Comments

Kaderopleidingen bij het Lasinstituut

Afgelopen jaar hebben we bij de Groot LPMW Lasinstituut weer mooie resultaten neergezet bij onder andere de EWCP-b (100% geslaagd!). Nu komt de eer in eerste instantie natuurlijk toe aan onze enthousiaste en gedreven cursisten, maar in het kader van ontwikkeling en verbetering van onze lesprogramma’s evalueren wij doorlopend onze opleidingen. Zo hebben we voor onze opleiding VT-w2 een unieke werkwijze ontwikkeld met gegoten werkstukken, die ons in staat stellen om veel meer rendement te halen uit onze praktijklessen.

?

Practica en excursies

Naast het gebruik van actuele voorbeelden uit de praktijk (waarbij ook cursisten worden aangemoedigd om met voorbeelden van hun eigen organisatie te komen, wat dikwijls resulteert in interessante discussies), beschikken wij op diverse locaties over een volledig uitgeruste werkplaats. Dit stelt ons niet alleen in staat om de verplichte praktijk-onderdelen uitvoerig in-house te behandelen, maar ook om aan de hand van proefjes en demonstraties de vertaalslag naar de praktijk te maken. Onze cursisten reageren hier erg enthousiast op omdat het aan de hand van deze demonstraties echt gaat leven, en minder abstract wordt voor cursisten die met specifieke stof geen enkele praktijkervaring hebben.

Op deze manier kunnen wij een duidelijke meerwaarde bieden ten opzichte van andere aanbieders. We willen niet alleen dat jullie het examen halen, maar de stof ook echt kunnen doorgronden en toepassen in de praktijk! Graag blijven we een aanspreekpunt voor onze alumni, en we vinden het gaaf om oud-kandidaten in het veld weer tegen te komen in hun nieuwe rol.

Hieronder een aantal foto’s van de practica van dit jaar:

?

?

Zowel voor de IWT als voor de EWCP-B&S hebben we dit jaar leerzame en interessante excursies gehad. Zo zijn we te gast geweest bij onze partner MME Group in Ridderkerk (Materiaalmetingen), waar ons alles is uitgelegd en getoond aangaande de werkwijzen voor DO & NDO. Voor de IWT zijn we vorige maand op bezoek geweest bij Lincoln Electric in Nijmegen. We hebben een kijkje mogen nemen in de productiehal voor lasdraden, en zelfs een sneak peak gekregen op een mogelijk nieuw lasproces in ontwikkeling.