Home Rij 1

Een kijkje in de keuken: Certificering bij Lommers Welding Services

By 3 september 2019 februari 21st, 2020 No Comments

Een kleine twee weken geleden zagen we in het programma ?Holland van Boven? op SBS6 onze trouwe klant las- en constructiebedrijf Lommers Welding Services voorbijkomen. Dit bedrijf heeft de laatste jaren mooie stappen gemaakt op het gebied van certificering.

Met behulp van de KIWA en onze eigen Marchel Kaspers is Lommers Welding inmiddels gecertificeerd voor executieklasse 4, waarmee Lommers volgens de NEN-EN 1090 alle laswerkzaamheden mag uitvoeren. Lommers Welding is betrokken bij diverse projecten, groot en klein, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen (met name) eindproducten die worden gelast in hun eigen werkplaats te Purmerend, en projecten op locatie. Het gaat dan vaak om versterken, reviseren of construeren van dragende constructies indien nodig onder CE normering. Bij projecten op locatie kun je bijvoorbeeld denken aan het lassen aan stempelramen of kunstwerken in de infrastructuur.

Lommers Welding Services is een echt familiebedrijf. Aan het roer staan Henk Lommers en zijn vrouw Gerda, gesteund door een enthousiaste club medewerkers.
Kwaliteitsborging is een van de pijlers waarin de firma zich echt wil onderscheiden. Na certificering voor VCA, is besloten ook op het gebied van lassen de nodige stappen te zetten. Zo beschikt Lommers Welding Services inmiddels over de NEN-EN-ISO 3834-2, ISO 9001 evenals de NEN-EN 1090 executiewaarde 1 t/m 4.

Onze Technisch Directeur en Lasdeskundige Marchel Kaspers helpt de firma Lommers in de rol van adviseur en externe lascoördinator, en heeft voor diverse projecten mogen begeleiden met het schrijven van de diverse las- en inspectieplannen (ITP?s). Ook zijn alle kwaliteitssystemen vastgelegd in overeenstemming met de NEN-EN-ISO 3834-2, en hebben wij assistentie verleend bij het schrijven van een kwaliteitshandboek. Zo hebben we mogen begeleiden bij het renoveren van de Jutphasebrug (welke Utrecht en Niewegein verbindt), de damwand en spoorbrug N31 te Harlingen, de verlenging A9 IXAS Gaasperdammerweg en de Amstelveenlijn.

Bij De Groot LPMW Lasinstituut willen we naast het verzorgen van opleidingen, certificeringen en workshops vooral dienen als kennisinstituut. We ontzorgen onze klant door ondersteuning te bieden bij (complexe) las-technische vraagstukken en projecten, het uitvoeren van inspecties en op orde brengen van de kwaliteitshandboeken.

Wil je dat wij een keertje meekijken bij jullie in de keuken? Neem contact met ons op, en we komen graag bij jullie langs!