Welke kaderopleiding moet ik volgen?

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Binnen de lastechniek wordt onderscheid gemaakt in de volgende opleidingen en cursussen:

Wat leer je bij een kaderopleiding lassen?

Een kaderopleiding is een las opleiding die theoretisch is ingesteld en leert om te gaan met situaties rondom het lassen.

Wanneer je als lasser wilt doorgroeien om meer sturing te geven aan de laswerkzaamheden, (mede)verantwoordelijk bent voor de kwaliteitsborging, of grote lijnen uitzet bij projecten met veel laswerk, volg je een kaderopleiding.

Een kaderopleiding bevat vaak uitsluitend theorielessen, die in sommige gevallen worden aangevuld met een praktijkonderdeel. Dit praktijkonderdeel gaat in de meeste gevallen niet over daadwerkelijk lassen. Er wordt onder meer geoefend met het opstellen van specifieke documenten, uitvoeren van inspecties of voorbereiden van bepaalde werkzaamheden.

Welke soort kaderopleidingen zijn er?

Wanneer je je aan het oriënteren bent op het volgen van een kaderopleiding, is het soms moeilijk om vast te stellen welke kaderopleiding het beste bij jou situatie past. Dit hangt af van diverse factoren, zoals vooropleiding, beoogde toekomstige rol en huidig kennis- of leerniveau.

Een overzicht van onze kaderopleidingen:

Door het grote aanbod in verschillende opleidingen en overlappende onderdelen, kan het lastig zijn om de juiste kaderopleiding te vinden. Enkelen van bovenstaande opleidingen kunnen slechts worden gevolgd door kandidaten die daadwerkelijk als lasser werkzaam zijn geweest of hiervoor zijn opgeleid. Dit geldt voor de IWP en vervolgopleiding IWS, waarvoor men minimaal dient te beschikken over een NIL niveau 3 diploma en een geldige lasserkwalificatie (LK).

Wanneer je een kaderopleiding wenst te volgen is het vooral erg belangrijk om duidelijk in kaart te hebben wat je wil leren, en wat de verwachtingen van je werkgever of opdrachtgever van je zijn nadat je een dergelijke opleiding hebt afgerond.

Wil je een kaderopleiding volgen bij het Lasinstituut en wil je graag advies met betrekking tot de beste route(s) voor jouw situatie? Bel met een van onze medewerkers via 088-1344555. Een volledig overzicht van onze kaderopleidingen vind je hier.