1-daagse workshop Lasprocedures vernieuwde NEN-EN-ISO 15614-1

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Locatie, data en tijd

Momenteel is hier nog geen datum voor bekend. Bekijk hier de opleidingskalender voor een actueel overzicht van de geplande workshops.

Workshop NEN-EN-ISO 15614-1Workshop Lasprocedures vernieuwde NEN-EN-ISO 15614-1

De nieuwe norm is ruimer geworden en bevat nu twee levels van kwalificatie, Level 1 en Level 2. Het eerste level is gebaseerd op de eisen van de Amerikaanse norm ASME IX, terwijl het tweede level gebaseerd is op de voorgaande norm NEN-EN-ISO 15614-1:2017. Alle nieuwe certificeringen moeten verplicht volgens deze nieuwe versie worden uitgevoerd. In deze zeer praktische workshop, zal de trainer jou bij de hand nemen en trainen in het afnemen van het te behalen van nieuwe lasmethodekwalificaties. Er wordt ingegaan op de lastechnische achtergronden, de relatie tussen level 1 & 2 en de al eerder behaalde kwalificaties. Met andere woorden; een gedegen training voor de lasdeskundigen!

Doel van deze 1-daagse workshop

Het vergroten van kennis op het gebied van het opstellen en afnemen van lasmethodekwalificaties volgens de van toepassing zijnde NEN-EN-ISO 15614-1:2017 (Cor. 2018-01) level 1 & Level 2. De nadruk zal gelegd worden op de Essentiële variabelen met de geldigheidsgebieden, Het goedkeuringsrapport (WPQR) en de relatie met eerder behaalde kwalificaties. In het bijzonder ligt de nadruk op het minimaliseren van de kosten voor het opstellen van de lasmethodekwalificaties.

Werkwijze workshop NEN-EN-ISO 15614-1

De workshop zal worden verzorgd door Marchel Kaspers een ervaren lasdeskundige. Je gaat naar huis met een map vol informatie en praktische voorbeelden, tips en trucs welke direct in jouw eigen situatie toepasbaar zijn.

Bestemd voor

Lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers en een ieder die te maken heeft/krijgt met kwaliteitsborging van laswerk volgens NEN-EN 1090.

Workshop gaat door bij minimaal aantal deelnemers. Het kan zijn dat de locaties worden samengevoegd.

Inschrijving

Je kunt jezelf inschrijven voor deze workshop via: info@lasinstituut.nl of bellen naar 088-1344555. De prijs voor deze workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelname verklaring is: € 249,-. Naast de reguliere workshops verzorgen wij ook maatwerktrainingen en workshops op locatie. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl of bel ons via 088-1344555.

Direct inschrijven

Inhoud

 • Structuur van de NEN-EN-ISO 15614-1:2017 (Cor. 2018-01);
 • Wijzigingen tussen de oude en de nieuwe norm;
 • Van pWPS tot WPS, goedkeuring van de lasmethoden;
 • Materiaalindelingen volgens ISO/TR 20172;
 • Lasposities volgens NEN-EN-ISO 6947;
 • Indeling lasprocessen volgens NEN-EN-ISO 4063;
 • Indeling beschermgassen voor het lassen volgens NEN-EN-ISO 14175;
 • Lasproces en materiaal keuze;
 • Meten van voorwarm- en interpasstemperatuur volgens EN-ISO 13916;
 • Essentiële variabelen en geldigheidsgebieden;
 • Het proeflassen en het vastleggen van de lasparameters;
 • Het onderzoek, de aanvaardingsgrenzen en de herbeproeving;
 • Opstellen van de lasmethodekwalificatie (WPQR/LMK).