Nieuws

Kwalificeren procedures nieuwe laselektrode met C.O.W. & CEWELD

By 7 januari 2021 april 13th, 2021 No Comments
Logo C.O.W.
LPMW Lasinstituut

Kwalificeren procedures nieuwe laselektrode met C.O.W. & CEWELD

De afgelopen jaren hebben we voor onze trouwe klant Duikbedrijf C.O.W. BV diverse projecten mogen begeleiden. Zo hebben we deze zomer samen met COW procedures ontwikkeld om te voldoen aan het moederbestek van Haven Bedrijf Rotterdam, waarover je later deze maand meer leest.

De afgelopen weken zijn we op locatie bij COW bezig geweest met het ontwikkelen van de procedures met de nieuwe laselektrode van Ceweld: de AquaForce HR.

Met de specifieke wens van Duikbedrijf COW om een a-hoogte van tenminste 4,0 mm in PG positie te realiseren zijn talloze destructieve en niet destructieve testen uitgevoerd om alles boven water te krijgen.

Opfristraining lassers COW

Met de specifieke wens van Duikbedrijf COW om een a-hoogte van tenminste 4,0 mm in PG positie te realiseren zijn talloze destructieve en niet destructieve testen uitgevoerd om alles boven water te krijgen. De AquaForce HR nu voorzien van een dubbele coating draagt hierdoor bij aan verlaging van de kosten en een verbetering van de onderwater gelaste verbinding.

Naast het ontwikkelen van de procedures, hebben we voor de lassers van COW een training georganiseerd. Hierbij stond het neergaand lassen van binnenhoeklassen centraal.

Het Lasinstituut als kennispartner

Zowel voor lassen boven- als onder water, kun je bij ons terecht voor training, certificering & advies. Voor elk las-technisch vraagstuk zijn wij graag jouw eerste aanspreekpunt.

Wist je trouwens dat je sinds kort bij ons je lasserskwalificatie in 1 dag kunt behalen?

Houd de komende weken onze website en andere kanalen in de gaten, voor een uitgebreid artikel over onze samenwerking met COW!

Leave a Reply