International Welding Engineer (IWE) / Laspraktijkingenieur (LPI)

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Wanneer en waar?

September 2024 – Locatie: Breda – Middag/avond

Minimaal aantal deelnemers: 6
De groepsgrootte varieert van minimaal 6 tot maximaal 14 personen

IWE opleiding

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. Met de post-Hbo opleiding International Welding Engineer ga je aan de slag met deze stof op het hoogste niveau. Als Laspraktijkingenieur/Welding Engineer, coördineer je alle las-technische zaken in het bedrijf. Je bereidt de werkzaamheden voor, bent verantwoordelijk voor de uitvoering, de kwaliteit, het laswerk en de lassers. De opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de EN 1090, de NEN-EN-ISO 3834 en de EN-ISO 1473, goed te kunnen interpreteren. Met het certificaat International Welding Engineer (IWE) toon je aan te beschikken over deze benodigde kennis en ben je lascoördinator volgens de EN ISO 14731. Een International Welding Technologist (IWE) is verantwoordelijk is voor:

 • De lastechnische aspecten bij: voorbereiding, vervaardiging, kwaliteitsaspecten en lasprocessen;
 • Bedrijfstechnische en bedrijfseconomische facetten van het lassen in het productieproces;
 • Contacten tussen opdrachtgever en eigen bedrijf met betrekking tot het lassen.

Verder geeft deze opleiding invulling aan alle eisen zoals gesteld in de EN-ISO 14731 ten aanzien van het tweede niveau van Lascoördinatie: personeel met uitgebreide technische kennis (zie ook bijlage A van EN-ISO 14731).

Practica en excursies

Naast het gebruik van actuele voorbeelden uit de praktijk (waarbij ook cursisten worden aangemoedigd om met voorbeelden van hun eigen organisatie te komen, wat dikwijls resulteert in interessante discussies), beschikken wij op diverse locaties over een volledig uitgeruste werkplaats. Dit stelt ons niet alleen in staat om de verplichte praktijk-onderdelen uitvoerig in-house te behandelen, maar ook om aan de hand van proefjes en demonstraties de vertaalslag naar de praktijk te maken.

Door onze cursisten eerstehands te laten zien en ervaren wat er tijdens de lessen besproken wordt, gaat de stof echt leven en wordt deze makkelijker eigen gemaakt. Daarnaast organiseren wij in samenwerking met leveranciers en partners interessante excursies, waar een kijkje in de keuken geboden wordt dat je normaliter niet zomaar zou krijgen!

Bij deze opleiding ontvang je een gratis set van onze eigen Pockets!

De unieke Pockets van het Lasinstituut zijn bedoeld om (met name) onze klanten en cursisten een handzaam stukje naslagwerk te bieden, met daarin actuele informatie en tips & tricks inzake de werkwijze bij genormaliseerde las-technische werkzaamheden. Kandidaten van onze opleiding IWT ontvangen een complete set van alledrie onze pockets; WPS Pocket, Inspectie Pocket en Lasserskwalificatie Pocket.

Klik op onderstaande button voor meer informatie!

Preview Lasinstituut Pockets

Kleine groepen én studiecoach

Bij het Lasinstituut snappen we dat dit een behoorlijk pittige opleiding is. Daarom houden wij de cursusgroep klein en kunnen wij je veel persoonlijke aandacht geven. Bovendien krijg je bij het Lasinstituut een studiecoach die jou gedurende het hele jaar begeleidt tot aan het examen!

De studiebelasting buiten de lessen om bedraagt voor deze cursus c.a. 2 uur per week.*

Studiemateriaal en lasdiploma

Lasinstituut maakt gebruik van het studiemateriaal van het NIL. De opleiding wordt afgerond met een examen over de 4 lasmodules. Bij goed gevolg van alle modules ontvang je het landelijk erkende NIL diploma Middelbaar Laspraktijkingenieur en het internationale diploma International Welding Engineer (IWE).

Toelatingseisen

De opleiding IWE is een post-Hbo opleiding. Voor deelname dient de kandidaat in het bezit te zijn van een bachelor diploma in een technische richting.

Inhoud

Onze lasschool beschikt over een eigen praktijkschool. Daarom volgt bij ons direct na ieder theorieblok het praktijkgedeelte. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om de lasprocessen echt te begrijpen en goed te onthouden!

Theorielessen IWE

In de theoretische blokken komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Lasprocessen en lasapparatuur
 • Materialen
 • Constructie en ontwerp
 • Fabricage en toepassingen

Praktijklessen IWE

In de praktijkblokken doet u praktijkervaring op, op het gebied van de verschillende lasprocessen:

 • Lasproces herkenning
 • Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens EN-ISO 5817
 • TIG-lassen / 141
 • MIG/MAG lassen /131, 135, 136 en 138
 • Booglassen met beklede elektroden / 111

Aanmelden of meer informatie over IWE lasopleiding

Hebben wij je overtuigd en wil je meer informatie over deze IWE opleiding? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-1344555 of stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om je direct in te schrijven via onderstaande knop.

Waarom kiezen voor het Lasinstituut?

In de voortdurend evoluerende wereld van het lassen, staat kwaliteitsonderwijs aan de basis van succes. Het Lasinstituut biedt niet alleen een diepgaande en praktijkgerichte benadering van de IWE-opleiding, maar verrijkt jouw leerervaring nu met een ongeëvenaard aanbod. Ontdek waarom het kiezen voor het Lasinstituut de beste beslissing is voor jouw toekomst in de lastechniek, nu inclusief een gratis iPad 64GB Spacegrey t.w.v. €409,-.

Unieke Praktijkgerichte Benadering

Onze opleiding onderscheidt zich door een sterke focus op de praktijk. Wij geloven dat echt leren zien en doen vereist:

 • Praktijkgedeelte zonder Extra Kosten: Bij ons is het praktijkgedeelte een verplicht onderdeel van de opleiding, zonder bijkomende kosten. Dit garandeert dat jou niet alleen de theorie beheerst, maar ook de praktische vaardigheden die essentieel zijn in uw toekomstige carrière
 • Live Demonstraties: Wij zijn de enige in Nederland die voor elk lasproces live demonstraties aanbieden in onze eigen werkplaats, waardoor de theorie tot leven komt

Uitmuntende Ondersteuning en Materiaal

Wij bieden onze studenten het beste in termen van studiemateriaal en ondersteuning:

 • Volledige Serie Pockets in Hard-Copy: Ontvang de volledige serie lesmateriaal in hard-copy voor gemakkelijke referentie en studie
 • Toegang tot de Lasinstituut Academy: Exclusieve toegang tot onze online leeromgeving voor aanvullend lesmateriaal, documentatie, en de mogelijkheid om op elk moment en overal te leren
 • Gratis iPad 64GB Spacegrey: Een essentieel hulpmiddel voor jouw studie, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot al ons digitale lesmateriaal en de Lasinstituut Academy

Succes en Kwaliteit

Onze opleiding staat bekend om het leveren van hoge kwaliteit onderwijs met bewezen succes:

 • Hoogste Slagingspercentage van Nederland: Onze focus op kwaliteitsonderwijs en praktijkervaring leidt tot het hoogste slagingspercentage in Nederland
 • Uitgebreid Programma Examentraining: We bieden een uitgebreid programma voor examentraining aan, gericht op het maximaliseren van jouw succeskansen
 • Actuele Voorbeelden uit de Praktijk: Onze cursus is altijd up-to-date met de meest actuele voorbeelden uit de lasindustrie, zodat jij leert wat er écht toe doet

Waarom Het Lasinstituut?

Kiezen voor het Lasinstituut betekent kiezen voor een opleiding die niet alleen de theorie, maar vooral de praktijk centraal stelt. Met de toevoeging van een gratis iPad en toegang tot exclusief online materiaal, zetten we een nieuwe standaard in lasopleidingen. We zijn toegewijd aan jouw succes, van het begin van jouw opleiding tot het behalen van jouw IWE-certificaat.

Bereid je voor op een succesvolle toekomst in de lasindustrie met het Lasinstituut. Wij bieden de tools, kennis, en praktijkervaring die jij nodig hebt om te slagen. Meld je vandaag nog aan en ontvang een gratis iPad 64GB Spacegrey als studiepartner.

Zet nu de stap naar een succesvolle carrière in de lastechniek met het Lasinstituut. 

Direct inschrijven