Visueel Lasinspecteur level 2 (VT-w2)

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Waar en wanneer?

 • VT-w2 avondopleiding in Rotterdam: 15 september 2021
 • VT-w2 dagopleiding in Sevenum: 24 september 2021
 • VT-w2 snelcursus in Breda: 6 t/m 13 oktober 2021 – VOL
 • VT-w2 snelcursus in Utrecht: 3 t/m 10 november 2021
 • VT-w2 snelcursus in Breda: 25 november t/m 2 december 2021

De 6-daagse opleiding Visueel Lasinspecteur niveau 2 (VT-w2) biedt inzicht in alle facetten van het visueel beoordelen van lasonvolkomenheden in staal en roestvaststaal volgens NEN-EN-ISO 5817 en in aluminium volgens EN-ISO 10042.

Doel van de opleiding

Deelnemers aan de opleiding vergroten hun kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen door middel van zowel theoretische als praktijkinformatie. Zij zijn na de opleiding in staat om zelfstandig gebreken in gelaste delen te signaleren en te meten.

Foto's VT-w2

Trainingen visuele lasinspectie bij het Lasinstituut, één stap verder!

De Groot LPMW Lasinstituut is marktleider op het gebied van Lasinspectie-opleidingen. Jaarlijks leiden wij meer dan 200 visueel lasinspecteurs op, en helpen we talloze professionals hun kennis op het gebied van inspectie op peil te houden.

Uniek in Nederland-> Gegoten werkstukken, alle lasonvolkomenheden in kaart!

Eerder informeerden we jullie al over onze unieke gegoten werkstukken-methode voor de opleidingen VT-w1 en VT-w2. Door gebruik te maken van gegoten werkstukken, kunnen we klassikaal specifieke lasnaden behandelen, waarbij iedereen exact hetzelfde werkstuk op de tafel heeft staan.

Recentelijk hebben we de collectie werkstukken uitgebreid, en hebben we nu officieel ALLE lasonvolkomenheden zoals omschreven in NEN-EN-ISO 5817 in de collectie!

Lasinstituut Inspectiepocket

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Actie VT-w2 & IWI-c!

De Groot LPMW Lasinstituut leidt elk jaar een slordige 200 Visueel Lasinspecteurs op, en onze resultaten liegen er niet om! Met een slagingspercentage van boven de 90% mogen we ons inmiddels de lasinspectie-opleider van Nederland noemen. Voor wie bovenstaande niet genoeg aanleiding is om voor ons te kiezen, hebben we voor dit najaar een schitterende actie bedacht:

Wie zich aanmeldt voor onze opleiding VT-w2 of IWI-c, ontvangt van ons een oerdegelijke inspectiekoffer, evenals onze eigen inspectiepocket boordevol handige tips & tricks en relevante documentatie.

Op=op dus wees er snel bij!

Bestemd voor

De opleiding Visueel Lasinspecteur niveau 2 (VT-w2) is bestemd voor QA-QC medewerkers, Lascoördinatoren die lasverbindingen willen gaan controleren en de resultaten gaan rapporteren. Deelnemers die zijn gecertificeerd op niveau 2 hebben de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren en te beoordelen volgens Europese norm zoals NEN-EN-ISO 5817.

Duur van de opleiding

6 dagen (inclusief examen) of 14 avonden + 1 dag examen

De studiebelasting buiten de lessen om bedraagt voor deze cursus c.a. 2 uur per week.*

Examen en Certificaat

Het examen wordt afgenomen door een geaccrediteerde examenorganisatie onder toezicht en verantwoording van DNV-GL. Het DNV-GL certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform NEN-EN-ISO/IEC 17024. Na een positief behaald resultaat, een goed afgelegde ogentest en een verklaring van minimaal 4 maanden werkervaring ontvangt u het certificaat Visueel Lasinspecteur niveau 2 (VT-w 2).

Aanmelden

Hebben we u overtuigd of wilt u meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: +31(0)88-13 44 555?of via info@lasinstituut.nl.

Toelatingseisen

Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal is kennis van de lastechniek een vereiste.

Inhoud

 • Inleiding lasprocessen
 • Materialen kennis
 • Visuele inspectie technieken
 • Lasnaadaanduidingen volgens ISO 2253
 • Visuele lasinspecties uitvoeren conform NEN-EN-ISO 5817
 • Definities van lasfouten volgens NEN-EN-ISO 6520-1
 • Praktisch meten van diverse lasverbindingen
 • Opstellen van een inspectie rapport aan de hand van de Europese normen
 • Rapporteren over de resultaten van het visuele las- onderzoek
 • Niet Destructief Onderzoek technieken (NDO)
 • Het leren lezen en interpreteren van een lasmethode- beschrijving (WPS)
Direct inschrijven