MIG lassen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Volg een lascursus MIG lassen bij De Groot LPMW Lasinstituut

Wil jij MIG lasser worden of jezelf verder ontwikkelen in MIG lastechniek? Schrijf jezelf dan direct in voor één van de MIG lasopleidingen bij De Groot LPMW Lasinstituut! Wij zorgen ervoor dat je vakbekwaam in lassen wordt!

Dit zijn alle opleidingen MIG lasopleidingen van De Groot LPMW Lasinstituut:

MIG-lassen aluminium - NIL niveau 1

MIG-lassen aluminium - NIL niveau 2

MIG-lassen aluminium - NIL niveau 3

MIG-lassen aluminium - NIL niveau 4

Wat is MIG lassen?

MIG staat voor Metal Inert Gas. Deze lastechniek wordt toegepast bij hoog-gelegeerde staalsoorten, zoals aluminium, koper en nikkel. Over het algemeen wordt bij MIG lassen gerefereerd naar het lassen van aluminium. Verder wordt MIG vaak in één adem genoemd met MAG lassen; er wordt dan ook vaak gesproken over MIG/MAG lassen. Er zijn erg veel overeenkomsten tussen de twee lasprocessen. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van vergelijkbare apparatuur. Het fundamentele verschil zit in het beschermgas dat wordt gebruikt om het ?smeltbad? schoon te houden.

Hoe werkt het?

MIG lastechniek valt evenals het TIG lassen onder de noemer smeltlassen en booglassen. Smeltlassen houdt in dat de verbinding tot stand wordt gebracht door het smelten van metalen, zonder dat hier mechanische druk voor wordt gebruikt. Er wordt gesproken van booglassen wanneer er een (elektrische) boog getrokken wordt tussen het proefstuk en de lastoorts (of in dit geval lasdraad). Anders dan bij het TIG lassen, wordt bij de MIG lastechniek de lasdraad automatisch toegevoegd door een push/pull systeem in het laspistool. Het is dan ook een sneller proces dan TIG lassen. De gebruikte materialen zijn tot slot gevoeliger.

Wanneer wordt MIG lastechniek toegepast?

Overweeg je om een MIG lasopleiding te doen? Wij adviseren dan om doorgaans eerst een MAG lasopleiding te doen. Op deze manier krijg je makkelijker feeling met het proces en wordt het MIG lassen eenvoudiger om te leren. In de praktijk wordt MIG toegepast voor het lassen van hoog-gelegeerde staalsoorten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de luchtvaarttechniek of carrosseriebouw.

Lasopleiding tot MIG lasser: theorie en praktijk

Een lasopleiding bij De Groot LPMW Lasinstituut wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, welke landelijk wordt beoordeeld door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Ben je nog onervaren in het lassen? Dan begin je op niveau 1. Vervolgens kun je niveau 2 t/m 4 doorlopen om meester te worden.

Schrijf jezelf direct in voor MIG lassen

Wil je graag MIG lasser worden? Schrijf jezelf dan direct in of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!