Home Rij 1Nieuws

PED voert de ‘druk’ op – Heb jij je papieren al op orde?

Lassers die werken onder Pressure Equipment Directive (PED) opgelet!

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om lassers in te zetten die in het bezit zijn van geaccrediteerde lasserskwalificaties zoals is vastgelegd in de EA-2/17 M:2020.

Deze maand eindigt de transitieperiode, en wordt certificering i.o.m. EN ISO 17024 een eis. Onder de vlag van DNV kwalificeren wij op alle kwaliteits- en entiteitsniveaus (persoonscertificatie, procedures, etc.), waarbij we in de afgelopen jaren al talloze organisaties en lassers hebben geholpen om aan actuele norm- en regelgeving te voldoen. Onze deskundigen helpen je bij het vinden van de optimale dekking, en staan graag tot je beschikking op jullie eigen locatie, on-the-job, of op een van onze trainingslocaties.

DNV treedt in deze op als conformiteitsbeoordelingsinstantie (EU-CBI) namens de Nederlandse overheid, en helpt organisaties om aan alle eisen te voldoen om hun drukapparatuur te kunnen voorzien van CE-markering. Zonder CE-markering, mag de drukapparatuur binnen Europa niet worden verhandeld. Onderdeel van dit traject is om alle lassers te laten kwalificeren, waarbij Lasinstituut optreedt als beoordelaar/examinator voor de beproevingen. De gemaakte proefstukken worden dan in eerste instantie visueel door ons gekeurd, en voor aanvullend onderzoek naar het lab gebracht.

Wanneer de resultaten in het lab acceptabel worden bevonden, kan het certificaat worden opgemaakt en is de lasser voor desbetreffende dekkingsgebieden gekwalificeerd. Onze experts zijn bekend met de gangbare kwalificaties onder PED, en kunnen jou adviseren inzake de juiste range. Neem telefonisch contact op met onze certificeringsafdeling via 088-1344500.

Persoonscertificatie DNV

Heb jij als lasser je papieren op orde? Bij het Lasinstituut behaal je eenvoudig en snel de juiste laspapieren. Aan de hand van een testmoment/0-meting kan worden vastgesteld of er nog training benodigd is om op het juiste niveau te komen, alvorens de kandidaat zijn of haar lasproeven uitvoert. Zodra de proefstukken zijn onderworpen aan aanvullende onderzoeken in het lab, kan worden vastgesteld of de kwalificatie behaald is.

Ook voor verlengingen van lascertificaten ben je bij het Lasinstituut aan het juiste adres. Met ons eigen platform Lascertificaat.nl heb je altijd en overal inzage in de status van je laspapieren, en word je automatisch op de hoogte gesteld wanneer je certificaat dreigt te verlopen. Neem contact met ons op voor meer informatie hieromtrent.

Wil je meer weten over onze certificeringsmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088-13 44 555 of stuur een mailtje naar info@lasinsituut.nl.

Klik op onderstaande button en breng een bezoek aan onze kennisbank, waar je meer informatie kunt terugvinden over lascertificeringen en werkwijzen.

Kennisbank

Leave a Reply