Aluminium lassen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Wil jij vakbekwaam worden in aluminium lassen? Lasinstituut is als NIL-erkend lasopleidingscentrum gespecialiseerd in het opleiden van lassers. Onze ervaren lasinstructeurs zorgen ervoor dat jij vakbekwaam wordt in aluminium lassen!

MIG en TIG lassen

Aluminium wordt gezien als één van de moeilijkste metaalsoorten om te lassen/bewerken. Met de juiste kennis is het echter mogelijk om aluminium op een vakkundige manier te lassen. De volgende lasopleidingen kun je volgen om vakbekwaam te worden in aluminium lassen:

Voor het lassen van een inerte materialen zoals aluminium dient een inert beschermgas te worden gebruikt en kiest men dus voor MIG lassen. Inerte materialen kan men dus lassen met MIG, maar ook met TIG. TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Hoewel dit lasproces verschilt met MIG lassen, wordt ook hier gebruik gemaakt van inert gas.

Aluminium lasser

Veelal wordt aluminium gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld ladders, in de auto-industrie of het maken van frames. Dit komt doordat aluminium licht van gewicht is. Wel is de lasverbinding poreus en derhalve onbetrouwbaar. Om een vakkundige aluminium lasser te worden, is het daarom zeer wenselijk om workshops te volgen of lascertificeringen te behalen. Zodoende ben je op de hoogte van ontwikkelingen en weet je alles omtrent lasserskwalificaties en lasmethodekwalificaties. Meer hierover vind je onder workshops en lascertificering.

Volg een lasopleiding

Ben je geïnteresseerd in aluminium lassen of wil je meer weten over één van onze lasopleidingen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Als NIL-erkend lasopleidingscentrum zorgen wij ervoor dat je op een professionele manier aluminium kunt lassen!

Wij hechten veel waarde aan onze klanten. Door gericht naar onze cursisten te luisteren, weten wij keer op keer de beste lassers op te leiden. Onze reviews vindt u daarom hier.

Schrijf jezelf direct in!

Heb je vragen over onze lasopleidingen of wil je jezelf direct inschrijven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van vakinformatie, informatie over onze lasopleidingen en mooie aanbiedingen? Klik dan hier en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij het Lasinstituut!