Handvaardigheidsopleidingen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Handvaardigheid: Lassen met praktijk ervaring

Handvaardigheid- en praktijkopleidingen zijn opleidingen waarbij je leert om een lasproces toe te passen in de praktijk. Het Lasinstituut biedt NIL-lasopleidingen niveaus 1 t/m 4 aan voor alle lasprocessen.

Staat jouw gewenste opleiding er niet tussen? Naast het reguliere cursusaanbod bestaat altijd de mogelijkheid voor de klant een stukje maatwerk in te richten.

Onze lasopleidingen

Onder handvaardigheid- en praktijkopleidingen vallen de volgende opleidingen:

TIG-lassen niveaus 1 t/m 4

Wil jij leren TIG lassen? Bij het Lasinstituut kun je uitstekend terecht voor een diversiteit aan lasopleidingen. Schrijf jezelf direct in of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Het Lasinstituut is dé plek om te leren TIG lassen!

Meer informatie

MIG-lassen niveaus 1 t/m 4

Volg een lascursus MIG lassen bij het Lasinstituut. Wil jij MIG lasser worden of jezelf verder ontwikkelen in MIG lastechniek? Schrijf jezelf dan direct in voor één van de MIG lasopleidingen bij het Lasinstituut! Wij zorgen ervoor dat je vakbekwaam in lassen wordt!

Meer informatie

MAG-lassen niveaus 1 t/m 4

Wil jij leren MAG lassen en vakbekwaam worden in de MAG lastechniek? Schrijf jezelf dan direct in voor één van onze MAG lasopleidingen! Wil je meer informatie over deze lasopleidingen? Je kunt gerust contact opnemen met het Lasinstituut. Wij helpen je graag verder in de lastechniek!

Meer informatie

Booglassen met beklede elektrode (BMBE) niveaus 1 t/m 4

Wil je leren booglassen? Oftewel BMBE lassen? Schrijf jezelf dan direct in bij het Lasinstituut en volg één van onze BMBE opleidingen! Onze specialisten zorgen ervoor dat jij deze lastechniek professioneel onder controle krijgt!

Meer informatie

Autogeen lassen niveaus 1 t/m 4

Wil jij leren autogeen lassen en een officieel NIL-erkend lasdiploma ontvangen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding Autogeen lassen.

Meer informatie

Gecertificeerd lassen conform EN-ISO 9606-1/2

Het Lasinstituut biedt ook opleidingen tot gecertificeerd lasser conform EN-ISO 9606-1/2.

Meer informatie

Wat leer je tijdens een handvaardigheidsopleiding?

De handvaardigheid- of praktijkopleidingen zijn toegespitst op het leren lassen van bovenstaande lasprocessen in de praktijk. In al deze lasopleidingen zit echter ook een stukje theorie verwerkt, welke aan de hand van een examen wordt getoetst.

Lassen met leerproblematiek of taalbarrière?

Wanneer er bijvoorbeeld in verband met leerproblematiek of een taalbarrière weinig perspectief is om ook het theoretische onderdeel van de handvaardigheid- of praktijkopleidingen tot een succes te brengen, kan er worden gekozen voor een praktijkdiploma. In dit geval wordt de theorie buiten beschouwing gelaten en doet de kandidaat enkel een praktijkexamen. Desgewenst kan later de theorie alsnog worden behaald, waarna het diploma wordt omgezet naar een regulier diploma.

Lassen in de praktijk: Verschillende niveaus

De handvaardigheid- of praktijkopleidingen zijn onderverdeeld in vier niveaus. Ook wanneer je nog geen ervaring hebt met het lasproces. dan begin je gewoon bij de basis op niveau 1.

Heb je al wat ervaring met het desbetreffende lasproces (bijvoorbeeld vanuit de praktijk, of een voorgaande opleiding), dan heb je de mogelijkheid om in te stromen op een hoger niveau. In principe geldt een vrije instroom t/m niveau 3.

Naast niveau wordt onderscheid gemaakt in de verschillende lasprocessen en materialen. Voor de lasprocessen TIG en MAG geldt dat er gekozen dient te worden voor een specifieke materiaalsoort aluminium (enkel in het geval van TIG), staal en RVS.

Wil je weten of dit voor jou een verstandige optie is, dan kunnen we dit voor je beoordelen aan de hand van een vrijblijvende testdag.