Lasprocessen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

De Groot LPMW Lasinstituut biedt diverse handvaardigheidsopleidingen om vakbekwaam in lassen te worden. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld MIG lassen en Orbitaal lassen. Je kunt dus vakkundig worden in verschillende lasprocessen. Wil jij deskundig worden in MAG lassen of Autogeen lassen? Meld jezelf dan direct aan voor één van onze lasopleidingen onder inschrijven!

Wat is lassen?

Bij lassen worden verbindingstechnieken gebruikt om materialen met elkaar te verbinden. Dit gebeurt door middel van druk en warmte. Hierdoor ontstaat een krachtige constructie die met name in metaalbewerking en werktuigbouwkunde gebruikt wordt. De volgende lasprocessen zijn te onderscheiden:

  • Autogeenlassen;
  • Booglassen;
  • Elektrisch weerstandlassen;
  • Druklassen;
  • Bundellassen.

Afhankelijk van het toepassingsgebied wordt gekozen voor een bepaald lasproces. Hierbij zijn verschillende lasopleidingen te onderscheiden: MAG lassen, MIG lassen, TIG lassen, Autogeen lassen, BMBE lassen en Orbitaal lassen. Twijfel je over welke lasopleiding je dient te volgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren door onze specialisten. Wij denken graag met je mee, zodat je een lascursus op maat kunt volgen.

Kennisbank van De Groot LPMW Lasinstituut

Wij vinden lassen een schitterend vak. Onze specialisten geven lascursisten graag meer energie tijdens praktijklessen. Wel kan het zijn dat je nog een beetje zoekende bent in de lastechniek. Dit kan door onervarenheid zijn. Om kennis te maken met lassen, heeft De Groot LPMW Lasinstituut een kennisbank opgericht. Onder kennisbank kun je daarom terecht voor meer informatie omtrent lasopleidingen, normen, inspectie en nog veel meer!

Maak met ons kennis

Verkrijg diverse lasprocessen onder de knie door één van onze lasopleidingen te volgen. Meld jezelf aan onder inschrijven of neem voor meer informatie contact op. De Groot LPMW Lasinstituut: d? lasopleider van Nederland!