3-daagse Basistraining Visuele Lasinspectie

De 3-daagse basistraining Visuele Lasinspectie is bedoeld voor lassers die in staat willen zelf zijn of haar lasfouten tijdig te signaleren. Daarnaast is deze training handig voor QA/QC-medewerkers, lascoördinatoren en werkvoorbereiders, die meer grip willen houden op de kwaliteit van het laswerk. De training bestaat uit een theoretisch- en praktisch onderdeel, waarbij we klassikaal de stof zullen behandelen aan de hand van onze unieke gegoten werkstukken.

Kandidaten die deze training afronden kunnen tevens in verkorte vorm onze opleiding Visueel Lasinspecteur level 2 doorlopen. Daarnaast leent deze training zich perfect voor certificaathouders die na een periode van afwezigheid de stof weer willen opfrissen.

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Lasprocessen
  • Materialenkennis
  • Principes van visueel beoordelen
  • Invullen inspectierapport
  • Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens EN-ISO 5817
  • Indeling lasonvolkomenheden volgens EN-ISO 6520-1;
  • Zelfstandig beoordelen van werkstukken
  • Eisen uit EN 1090-2 en NEN EN ISO 3834

Practicum

In het practicum leer je het toepassen van geschikte meet- en hulpmiddelen voor het meten van de lasonvolkomenheden. En op basis van de meetresultaten een uitspraak te doen over aanvaarding of acceptatie van de lassen op basis van de toelaatbare grenswaarden niveau B, C en D volgens NEN-EN-ISO 5817.

Ook voor particulieren is deze cursus toegankelijk. Deze opleiding volgen in combinatie met STAP-subsidie? Dat kan! De kosten voor deze opleiding zijn € 1.000,- inclusief BTW, waarmee deze opleiding binnen het STAP-budget valt. Geef in dat geval op het inschrijfformulier aan dat het gaat om een STAP-inschrijving. Krijg je deze ronde geen goedkeuring voor toekenning van het STAP-budget, dan kunnen we je opleiding kosteloos annuleren en opnieuw indienen voor de volgende ronde. Lees meer over de procedure omtrent STAP via onderstaande button.

STAP-budget bij het Lasinstituut

Bij deze opleiding ontvangt u gratis een hardcopy exemplaar van onze unieke Lasinstituut Inspectiepocket, een handig stukje naslagwerk met daarin alle ins & outs op het gebied van visuele lasinspectie. Denk hierbij aan de belangrijkste tabellen uit de EN-ISO 5817 (acceptatiecriterea op laswerk) en toepassing onder verschillende kwaliteitsniveaus. Klik hier voor een preview van onze pockets.

Ben jij enthousiast over deze opleiding? Schrijf je dan nu in via onderstaande button, en ontvang vrijblijvend een offerte. Neem voor meer informatie contact met ons op via 088-1344555 of mail ons op info@lasinstituut.nl

Direct inschrijven