1-daagse workshop Visueel beoordelen van hoeklassen conform NEN-EN-ISO 5817

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Locatie en data van deze workshop

Momenteel is hier nog geen datum voor bekend. Bekijk hier de opleidingskalender voor een actueel overzicht van de geplande workshops.

Het visueel beoordelen van hoeklasverbindingen vormt een belangrijke schakel tussen het uitvoeren en het goedkeuren van laswerk bij constructies. Naast een gedegen kennis van de mogelijk optredende onvolkomenheden moet de lasser of lasinspecteur inzicht hebben in de toegepaste lasproces en materiaalcombinatie en de eisen die gesteld worden aan het lasverbinding. Door verplichte CE-markering voor staalconstructies schrijft de norm EN 1090-2 visuele inspecties van het lasverbindingen voor ( uitvoeringsklasse 2).

(EXC 2) is kwaliteitsniveau C van toepassing behalve voor ?doorlopende inkarteling, onderbroken inkarteling? (5011, 5012), ‘overbloezing’ (506), ?ontsteekplaats? (601) en ?eindkrater? (2025) is kwaliteitsniveau D van toepassing volgens NEN-EN-ISO 5817.

Doel

Deelnemers aan deze workshop vergroten hun kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste hoeklasverbindingen door middel van zowel theoretische als praktijkinformatie. In het practicum leer je het toepassen van geschikte meetmiddelen en op basis van het gestelde kwaliteitsniveaus een objectieve uitspraak te doen over het laswerk. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan het rapporteren van de visuele lasbeoordelingen van hoeklasverbindingen.

Werkwijze

In het practicum leer je het toepassen van geschikte meetmiddelen en op basis van het gestelde een uitspraak te doen over de specificeert de toelaatbare grenswaarden niveau B en C volgens NEN-EN-ISO 5817.

Het practicum

  • Hoeklasverbindingen visueel beoordelen.
  • Rapporteren van de resultaten.

De workshop wordt verzorgd door Marchel Kaspers een ervaren lasdeskundige. Na afloop ga je naar huis met een map vol informatie en praktische voorbeelden, tips en trucs welke direct in jouw eigen situatie toepasbaar zijn.

Bestemd voor

  • Lassers: de lasser dient in de eerste plaats een (zelf)-controle uit te voeren en waar nodig de onvolkomenheid te herstellen.
  • Lascoördinatoren: deze dient steekproefsgewijs, de controle die de lasser uitvoert, te controleren.
  • Kwaliteitsdienstmedewerkers: dient de algemene kwaliteit, dus ook de laskwaliteit, te bewaken.

Workshop gaat door bij minimaal aantal deelnemers. Het kan zijn dat de locaties worden samengevoegd.

Inschrijven

Je kunt jezelf inschrijven voor deze workshop via: info@lasinstituut.nl of bellen naar 088-1344555.

Prijs excl. BTW

De prijs voor deze workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelname verklaring is: € 249,-.

Naast de reguliere workshops verzorgen wij ook maatwerktrainingen en workshops op locatie. Wil je meer informatie? Dan horen wij graag van je!

Deze workshop geeft geen certificaat VT2?(visueel inspecteur niveau 2) conform ISO 9712 (vroeger EN473). Toch interesse om een certificaat te behalen?

Voor meer Informatie:?https://lasinstituut.nl/opleidingskalender/

Direct inschrijven

Inhoud

  • Lasprocessen in de relatie tot de lasonvolkomenheden
  • Indeling lasonvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 6520-1
  • Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 5817
  • Werken en rekenen met grenswaarden volgens ISO 5817