Subsidies

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Indien een bedrijf is aangesloten bij de opleidingsfondsen van OOM en de Stichting A+O, kan het bedrijf onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor aantrekkelijke bijdragen in de scholingskosten. Informatie hierover kan worden aangevraagd bij deze brancheorganisaties. In de pagina over scholingsbijdragen is hierover meer informatie opgenomen. Uiteraard kunnen werkgevers ook gebruik maken van de scholingsaftrek via de Belastingdienst.

OOM Fonds

De Stichting OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking.

Ben je bij OOM aangesloten, dan kun je een bijdrage aanvragen in de tegemoetkoming van jouw scholingskosten (lasopleidingen) van de medewerkers. Per medewerker kun je 50% van de scholingskosten ontvangen met een maximum van € 750,-.

Let op :

  1. De bijdrage moet?vooraf?worden?aangevraagd.
  2. De bijdrage kan worden aangevraagd voor maximaal 15 werknemers of 30% van het personeelsbestand.
  3. De bijdrage kan worden aangevraagd, zolang er budget beschikbaar is OP=OP.
  4. De bijdrage kan alleen worden aangevraagd?voor cursussen die door werkgever en werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

De bijdrage dien je digitaal aan te vragen bij het OOM (www.mijnoom.nl). Heb je vragen, mail dan naar info@oom.nl of bel met 0172-521555.

OTIB

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 werkgevers en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap.

Ook wil OTIB jong en oud kennis laten maken met de branche.

Kijk voor meer informatie op otib.nl.

Stichting A+O

Ondernemingen, die zijn aangesloten bij het opleidingsfonds A+O, de stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro, kunnen bij individueel gerichte opleidingsactiviteiten in aanmerking komen voor een vergoeding. De vergoeding bestaat uit een vast bedrag per werknemer per cursus, waarbij de maximale vergoeding per bedrijf afhankelijk is van de grootte van het bedrijf.

De subsidie wordt op declaratiebasis aan de werkgever uitgekeerd. Voor de hoogte van de bijdrage en de verdere voorwaarden kan contact worden opgenomen met de Stichting A+O.

Telefoon (070) 317 19 80
Fax (070) 317 19 95
email: info@stao.nl
Internet: www.caometalektro.nl

Scholingsaftrek via de belastingdienst

Werkgevers kunnen ook gebruikmaken van de scholingsaftrek via de Belastingdienst.

OOZZP subsidie

Dit subsidieproject is een project waar ZZP ?ers, onafhankelijk van hun branche, gebruik van kunnen maken. De ESF-tegemoetkoming geldt voor een ruime selectie van de meeste binnen de gehele sector gevolgde cursussen.

Via https://bit.ly/2ZWWIBk vind je onder de noemer persberichten informatie waarvan gebruik kan worden gemaakt om deelnemers op de hoogte te stellen van de subsidiemogelijkheden. De subsidieperiode is ingegaan per 1 maart 2011. Alle cursisten die opleidingen hebben gevolgd en wellicht al hebben afgerond, kunnen een aanvraagformulier op onze site invullen en insturen. Het subsidiebedrag ligt rond de 30% van de opleidingskosten.