Wat is het verschil tussen de VT-w2 en CSWIP?

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Visueel lasinspecteur worden: VT-w en CSWIP

De meest gevolgde cursus tot visueel lasinspecteur in Nederland is lasopleiding VT-w2. Wanneer je bedrijf (of klanten) veel actief zijn buiten Europa, dan is mogelijk de opleiding CSWIP beter geschikt. De VT-w1 en VT-w2 opleidingen worden beiden verzorgd in het Nederlands, waar de opleidingen CSWIP (3.0 t/m 3.2) in het Engels worden gegeven. De opleidingen CSWIP worden wel in Nederland verzorgd, in samenwerking met het in Cambridge gevestigde TWI.

Klik om direct naar het overzicht van VT-w opleidingen te gaan.

VT-w en CSWIP: Accreditatie instanties

Het voornaamste verschil tussen de VT-w en CSWIP opleidingen, is de accrediterende instantie vanuit waar het certificaat is afgegeven. In Nederland kun je met de VT-w1 en VT-w2 een certificaat bemachtigen dat is geaccrediteerd vanuit verschillende instanties, te weten Hobeon en DNV. Bij het Lasinstituut werken wij nauw samen met DNV en hebben wij met meer dan 10 lichtingen per jaar inmiddels een flinke club lasinspecteurs opgeleid tot lasinspecteur VT-w2.

Let wel dat de VT-w1 & VT-w2 in het verleden door verschillende partijen zonder accreditatie werd verzorgd. De opleiding CSWIP is anders dan de VT-w2 geaccrediteerd vanuit TWI, wat staat voor The Welding Institute. TWI is een organisatie die inmiddels wereldwijd een slordige 25.000 Visueel inspecteurs heeft opgeleid. Daarmee is CSWIP internationaal het breedst vertegenwoordigde certificaat op het gebied van visuele lasinspectie.

VT-w en CSWIP: Verschil in cursus inhoud

Het feit dat beide opleidingen in verschillende talen worden verzorgd, heeft als gevolg dat de terminologie en manier van aanduiden anders is binnen de VT-w1 & VT-w2 en CSWIP opleidingen. Daarnaast zijn de opleidingen CSWIP iets breder georiënteerd dan enkel lasfouten, waarbij ook zaken als corrosie aan bod komen.

Afgezien van de verschillen betreft het in de basis sterk vergelijkbare opleidingen. Voor beide opleidingen geldt dat deze wordt aangeboden op verschillende niveaus. Informeer voor meer informatie hieromtrent bij ons secretariaat.

Onze opleidingen VT-w1, VT-w2 en CSWIP

Bij het Lasinstituut faciliteren wij zowel de VT-w1 & VT-w2, als de verschillende opleidingen CSWIP. De opleidingen CSWIP nemen in verband met het aantal internationale deelnemers plaats in Hotel Akersloot.

De VT-w1 en VT-w2 opleidingen worden gedurende het jaar op verschillende momenten georganiseerd op onze locaties in onder andere Breda, Middelburg, Sevenum, Utrecht, Barendrecht, Sliedrecht en Rotterdam.

We geven de voorkeur aan leren in kleinere groepen, wat vooral tijdens het praktische gedeelte van de opleiding VT-w1 en VT-w2 doorslaggevend is voor onze hoge slagingspercentages. Wil jij ook opgeleid worden tot visueel lasinspecteur?

Bekijk via deze link onze inspectieopleidingen, of neem contact met ons op voor meer informatie.