Lascertificaat halen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Als professioneel lasser is de kans groot dat je in je werk wel eens bent gestuit op een zogenaamde lasserskwalificatie of lascertificaat. Mogelijk wil je zelf in de toekomst een lascertificaat halen. Ga je een lascertificaat halen, dan is het van belang om na te denken over de zogenaamde ?parameters? of ?dekkingsgebieden?. Deze parameters zijn variabelen aan de hand waarvan in kaart wordt gebracht om wat voor laswerkzaamheden het precies gaat. Soms zijn deze variabelen per lasproces (TIG, MIG, MAG, BMBE) verschillend. Wil je een lascertificaat halen voor MAG-lassen, dan wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen verschillende lasdraden (Massieve draad, Rutiel-gevulde draad, metaalpoeder-gevulde draad, etc.) Naast lasproces, zijn onder andere afmetingen materiaal, materiaalsoort en laspositie Essentiële variabelen. De kunst bij het kwalificeren is om met zo min mogelijk certificaten, zo breed mogelijk gecertificeerd te zijn. Dit maakt het makkelijker desbetreffende certificaten geldig te houden.

Kwalificeren LasinstituutCertificeren MAG-lasserLascertificaat behaald

Een lascertificaat halen, hoe werkt dat?

Wil je een lascertificaat halen dan, dan dien je aan de hand van een beproeving aan te tonen te beschikken over de juiste vaardigheden te beschikken om desbetreffende werkzaamheden op een veilige, verantwoorde en kwalitatief goede manier uit te voeren. De beproeving gebeurt onder toeziend oog van een externe lasdeskundige, welke door een offici?le certificerende instantie is geaccrediteerd. Door deze lasdeskundige wordt vastgesteld of het zogeheten proefstuk voldoet aan de visuele acceptatiecriteria. Indien akkoord bevonden wordt het werkstuk naar een officieel laboratorium gestuurd voor aanvullende onderzoeken. Denk hierbij aan een breek-proef, macro, r?ntgenfoto of penetrant onderzoek. Zijn deze onderzoeken positief, dan is de lasserskwalificatie geslaagd en ontvangt de lasser in kwestie zijn of haar certificaat.

Lasserkwalificatie bij het Lasinstituut

Wil jij een lascertificaat halen bij het Lasinstituut? Dit is mogelijk op onze eigen vestigingen, evenals bij de klant op locatie. Onze deskundigen zullen vooraf met je inventariseren wat de mogelijkheden zijn, en ondersteunen je bij elke stap. Neem contact op met onze binnendienst voor meer informatie.