MIG MAG Lassen

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Vaak wordt gedacht dat MIG MAG lassen één lasopleiding is. In werkelijkheid zijn dit twee aparte lasopleidingen met verschillende lastechnieken. Wil jij vakbekwaam worden in MIG lassen of MAG lassen? Schrijf jezelf dan direct in bij De Groot LPMW Lasinstituut. Wij bieden namelijk diverse lasopleidingen op het gebied van MIG lassen en MAG lassen. Samen met ervaren lasinstructeurs word je vakbekwaam in lassen!

Lasopleiding MIG lassen

MIG lassen wordt veelal toegepast voor het lassen van hoog-gelegeerde staalsoorten. Gedacht kan worden aan de luchtvaarttechniek en carrosseriebouw. Verder wordt MIG lassen in de praktijk gezien als moeilijker dan MAG lassen. Wij adviseren dan ook ten zeerste om eerst vakbekwaam te worden als MAG lasser, alvorens te kiezen voor een lasopleiding met betrekking tot MIG lassen. Je kunt bij ons terecht voor de volgende MIG lasopleidingen:

Lasopleiding MAG lassen

één van de meest gangbare lastechnieken is MAG lassen. Er wordt gebruikgemaakt van een actieve gas (Metal Active Gas). De volgende MAG lasopleidingen kunnen gevolgd worden bij De Groot LPMW Lasinstituut:

Hoewel MIG MAG lassen dus veelal in één adem genoemd worden, betreft het toch twee verschillende disciplines. Door het gebruik van verschillende materialen (en dus verschillende eigenschappen), is onderscheid tussen deze lasopleidingen zeer belangrijk.

Schrijf jezelf direct in!

Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot MIG MAG lassen? Wil je een professionele MIG lasser of MAG lasser worden? Meld je dan direct aan bij De Groot LPMW Lastinstituut of neem contact op voor de mogelijkheden. Wij helpen je graag!