Kwalificatietraject onderwaterlassen C.O.W.

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Sinds het vernieuwde bestek met eisen voor onderwaterlassen binnen de havenbedrijven van kracht is, dient ieder bedrijf de vereiste methode en lasserskwalificaties te behalen conform de AWS D3.6M:2017 en ISO 15618-1:2016. Veel eisen van de EN1090-2 zijn in dit nieuwe bestek opgenomen.

Onze klant C.O.W. is gestart met het behalen van deze kwalificaties, die zowel in de watertank als op een diepte van 12 meter worden gelast.

Op basis van eerdere succesvolle samenwerkingen en projecten, heeft management van C.O.W. het vertrouwen in ons uitgesproken en ons gevraagd dit bijzondere project te begeleiden. Vanaf het maken van een plan van aanpak tot de uiteindelijke uitvoering van de lasmethode en lasserskwalificaties, evenals het opmaken van de certificaten. Als Lasinstituut zijn wij trots, om als gemachtigde organisatie van DNV GL, dit schitterende project te mogen begeleiden.

De volgende proeflassen zijn gelast voor het behalen van de vereiste lassers en lasmethodekwalificatie volgens AWS D3.6M:

  • Weld metal proeflassen met backingstrip in de laspositie: 1G en 3G down;
  • Weld schear proeflassen zijn gelast in de lasposities: 2F, 3F Down en 4F;
  • Binnenhoeklassen singel en multi layer in de lasposities: 2F, 3F Down, 4F zowel in de watertand als op een diepte van 12 meter;
  • Alle lassers hebben de proef van bekwaamheid moeten afleggen;
  • De lassers hebben een binnenhoeklas gelast in de laspositie 3F Down.