Opleiding IWT

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Beschik jij over een MBO 4 diploma in een technische richting (werktuigbouwkunde. Elektrotechniek, etc.) en wil jij d? allrounder binnen de organisatie worden op lasgebied? Dan is onze opleiding IWT (International Welding Technologist) echt iets voor jou!

Tijdens de opleiding IWT word je opgeleid tot allround lasdekundige, die las-technische werkzaamheden en processen binnen de organisatie kan beheren, bewaken en co?rdineren. Na deze éénjarige opleiding mag je je tevens lascoördinator noemen volgens de EN-ISO 14731. Als IWT-er ben je onder andere verantwoordelijk voor:

  • Las-technische aspecten bij voorbereiding, vervaardiging, kwaliteitsaspecten en lasprocessen
  • Bedrijfstechnische- en economische facetten van de laswerkzaamheden
  • Contacten tussen diverse betrokken partijen, zowel binnen als buiten de eigen organisatie

Opleiding IWT bij het Lasinstituut

Bij het Lasinstituut onderscheiden we ons onder meer door een sterke focus op de praktijk. Onze docenten zijn veteranen in de lastechniek en kunnen onderwerpen behandelen aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden. Daarnaast zullen we tijdens de opleiding IWT de stof tot leven wekken aan de hand van demonstraties, experimenten en practica. Op al onze IWT-locaties beschikken wij over een volledig uitgeruste werkplaats, waar we geregeld gebruik van zullen maken om zaken toe te lichten.

IWT demonstratiehoekAanmelden voor de IWT bij het Lasinstituut

De opleiding IWT kent in verband met landelijke examenmomenten ?slechts? één instroommoment. De opleiding gaat jaarlijks van start in september en sluit af met de laatste examens in juni. Zorg dus dat je er op tijd bij bent om zeker te zijn van een plekje in een van onze klassen IWT. ?De opleiding IWT gaat van start in september 2021 en loopt tot juni 2022. De opleiding wordt verzorgd op onze vestigingen te Breda & Rotterdam. Nog niet toelaatbaar voor de IWT? Meld je dan nu aan voor onze schakelcursus S-MLT! Bij succesvol afronden van de schakelcursus S-MLT ben je alsnog toelaatbaar.

Via onderstaande knop kun je meer informatie terugvinden over deze opleiding.

Opleiding IWT