2-daagse workshop opstellen van een uitvoerings-, keurings- en lasplan (EN-1090)

Omschrijving

Zoals u, als lasdeskundige weet, wordt met de invoering van CE markering voor de EN 1090 de noodzaak voor het opstellen van een uitvoerings- keurings- en lasplan voor gelaste constructies steeds belangrijker; sterker nog, we komen er niet meer onderuit.

De noodzakelijke informatie en technische eisen, voor de uitvoering van elk onderdeel van het uit te voeren werk, dienen overeengekomen te zijn in een contract/offerte waarin de lastechnische specificaties staan vermeld.

Steeds meer opdrachtgevers eisen dit voor aanvang van het project. Een lasplan is er om alle betrokken partijen op een juiste wijze te informeren met betrekking tot de lasactiviteiten. Per project wordt bij aanvang één uitvoeringsplan en een lasplan opgemaakt.

In deze zeer praktische workshop, zal de trainer u bij de hand nemen en u trainen in het opstellen van een standaarduitvoerings-, keurings- en lasplan. Hoe moet ik deze opstellen en welke Essentiële gegevens dienen er opgenomen te worden volgens EN 1090 en EN ISO 3834 serie.

Er wordt op een praktische manier invulling gegeven tijdens deze workshop. Aan welke eisen dient een uitvoerings-, keurings- en lasplan te voldoen volgens uitvoeringsklasse EXC 2 en EXC 3.

Wat behoort er te worden opgenomen en wat zijn daarvoor de lastechnische achtergronden?

Doel

Het vergroten van kennis op het gebied van het opstellen van een uitvoerings-, keurings- en lasplan volgens de van toepassing zijnde Europese normen, zodat deze positief kunnen bijdragen aan het productieproces.

Werkwijze

De workshop zal worden verzorgd door Marchel Kaspers een ervaren lasdeskundige. U gaat naar huis met een map vol informatie en praktische voorbeelden, tips en trucs welke direct in uw eigen situatie toepasbaar zijn.

Bestemd voor

Lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers en een ieder die te maken heeft/krijgt met kwaliteitsborging van laswerk volgens EN 1090.

Workshop gaat door bij minimaal aantal deelnemers. Het kan zijn dat de locaties worden samengevoegd.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven voor deze workshop via: info@lasinstituut.nl of bellen naar 088-1344555. Naast de reguliere workshops verzorgen wij ook maatwerktrainingen en workshops op locatie. Wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl of bel ons via 088-1344555