Home Rij 1

Een kijkje in de keuken: Kwalificeren LMK’s bij de Nederlandse Gasunie in Deventer

By 20 maart 2019 No Comments

Hieronder een kijkje bij een interessant kwalificatietraject in Deventer. Onze klant N.V. Nederlandse Gasunie (Speciale Opdrachten) verzocht onze ondersteuning bij het behalen van een aantal Lasmethodekwalificaties.


De volgende normen waren van toepassing voor het behalen van de lasmethodekwalificaties NEN-EN 12732, CSW-01-N, NEN-EN-ISO 15614-1 Level 2. Het ging in dit geval om kwalificaties met materiaalsoort X70 QT. Laspositie voor dit project was PH (opgaand). De kwalificaties zijn gelast middels het proces TIG-lasproces (proces 141), De eerste twee lagen met TIG-lasproces onder bescherming van een inert beschermgas en het aflassen met rutiel gevulde draad (proces 136) half gemechaniseerd.


De Groot LPMW Lasinstituut heeft dit project van begin tot eind mogen begeleiden. Denk hierbij aan een stukje advies, het opleiden van de lassers/operators, het opstellen van het programma?s voor het gemechaniseerd lassen.Wil jij ook advies bij een las-technisch vraagstuk of certificeringstraject op medewerkers- of bedrijfsniveau? Neem contact op met onze afdeling Certificering via +31(0)88-6641788 of stuur een mail naar info@lasinstituut.nl

Leave a Reply