Home Rij 1Nieuws

Gratis Lasopleiding volgen? Verruimde subsidiemogelijkheden voor scholing in de Metaal!

By 29 november 2020 No Comments

Het afgelopen jaar is voor veel organisaties binnen en buiten Nederland een onzeker jaar geweest. Desondanks zien we ook in onze sector mooie initiatieven ontstaan, en wordt vanuit diverse brancheorganisaties zwaarder ingezet op (om)scholing/training en ontwikkeling van medewerkers. In sommige gevallen?is het zelfs mogelijk om een volledig gratis lasopleiding te volgen!

Volledig gratis lasopleiding

Naast de regelingen die op zowel op landelijk- als Europees niveau zijn ge?ntroduceerd om ondernemers tegemoet te komen, zijn binnen de reeds bestaande subsidiekanalen nieuwe en verruimde mogelijkheden ontstaan voor een tegemoetkoming in de studiekosten van personeel. De subiside voor een lasopleiding kan op dit moment oplopen tot wel ? 2.200,- excl. BTW, wat voor een aanzienlijk deel van de opleidingen de volledige kosten afdekt! De subsidiepakketten zoals deze er nu liggen gelden in ieder geval voor dit jaar (2020). Bekijk onze opleidingskalender om te zien welke opleidingen de komende maanden gaan starten.

Tig lassen

Zorg dus dat je er op tijd bij bent, en maak nog dit jaar gebruik van deze mogelijkheid. Bij het Lasinstituut gaan we graag met jullie organisatie in gesprek, om samen te kijken naar de L&D (learning and development) van jullie medewerkers en een (opleidings-)plan op maat te maken. Bel ons voor een afspraak, of gewoon om eens telefonisch te sparren.

Handige tool: Subsidiewijzer van het OOM

In verband met de huidige omstandigheden heeft Stichting OOM diverse additionele vergoedingen en diensten beschikbaar gesteld, om juist in deze tijd toch te blijven investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Weten wat binnen jullie organisatie de subsidiemogelijkheden zijn? Check nu de Subsidiewijzer van het OOM via deze link.

Leave a Reply