Lascoördinator Zeeland

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Lascoördinator Zeeland 

Het Lasinstituut is marktleider in Nederland op het gebied van las-technische opleidingen en certificeringen, met vestigingen door heel het land. Met onze opleidingen Lascoördinator EWCP-B&S leiden wij jaarlijks tientallen professionals op. Naast lichtingen in Utrecht, Rotterdam en Breda, delen we met trots een nieuwe lichting, namelijk de opleiding Lascoördinator Zeeland. De Lascoördinator in Zeeland vindt plaats op onze locatie te Middelburg. Hierbij zoomen we in op de zaken die voor in de functie van lascoördinator van belang zijn.

Inhoud opleiding Lascoördinator Zeeland

Anders dan bij bijvoorbeeld IWP & IWS wordt bij de opleiding Lascoördinator vooral gekeken naar de praktische kant van het lascoördinatorschap. Denk hierbij aan het opstellen van WPS-en, schrijven van een lasplan/testplan, of het samenstellen van een fabricagehandboek. Tijdens deze opleiding staan belangrijke normen als de EN-ISO 1090 en kwaliteitssystemen als de NEN-EN-ISO 3834 centraal. De opleiding Lascoördinator wordt verzorgd in de vorm van een middag/avondprogramma. We beginnen dan rond de klok van 12:00 uur en gaan door tot ongeveer 20:00 uur.

EWCP-B & EWCP-S

De opleiding Lascoördinator is onder te verdelen in twee niveaus; de EWCP-B waarbij B staat voor “Basic level” en de EWCP-S die staat voor “Specific level”. Wanneer in je lascoördinatorschap te maken hebt met ‘normale’ materiaalsoorten (dus tot S355), volstaat de Basic. Bevind je je echter in de hogere executieklassen (3 of 4) of wordt binnen de organisatie gewerkt met complexere materialen, dan kan de verdieping wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn.

Bij het Lasinstituut is het mogelijk om de verdieping (EWCP-S) te volgen in verkorte vorm. Informeer hiervoor naar de voorwaarden.

Planning Lascoördinator Zeeland

De opleiding Lascoördinator gaat van start in februari volgend jaar, en loopt dan door tot juni. Voor de lascoördinator Zeeland slaan wij de handen ineen met Helix Learning. Wil je meer weten over onze opleiding EWCP-B&S? Klik op onderstaande button voor meer informatie

Meer informatie