Home Rij 1Nieuws

Lasinstituut start IWI-c in samenwerking met TiaT Europe BV

By 25 oktober 2019 februari 21st, 2020 No Comments

? ? ?

Opleiding international Welding Inspection Personnel – level c (IWI-c)

In samenwerking met TiaT Europe BV verzorgt De Groot LPMW lasinstituut dit jaar de international Welding inspection personnel – level c (IWI-c). De lessen worden verzorgd door onze technisch directeur Marchel Kaspers, vakspecialist uit het bedrijfsleven, die met deelnemers stilstaat bij onder andere Visuele Inspectie level 2 (VT-w 2), Lasmethodekwalificaties & Lasser- kwalificaties (LMK?s & LK?s), het opstellen en interpreteren van een WPSen het opstellen van een inspectie- en lasplan. de lessen omtrent NDO- technieken (UT, RT, MT, PT) zullen worden verzorgd door de ervaren level 3 NDO-specialisten van TiaT Europe BV.

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. Als International Welding Inspection Personnel – level C (IWI-C) co?rdineer je alle las- technische zaken in het bedrijf en ben je op de hoogte van alle relevante processen op het gebied van lasinspectie.

Je bereidt de zaken voor, bent verantwoordelijk voor de uitvoering, de kwaliteit, het laswerk en de lassers. De opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de EN 1090, de EN-ISO 3834 en de EN-ISO 1473, goed te kunnen interpreteren. Met het diploma International Welding Inspection Personnel – level C (IWI-C) toon je aan te beschikken over deze benodigde kennis en ben je lascoördinator volgens de EN ISO 14731. De IWI-C is een vervolg op de IWT.

Examen:

De examens worden opgesteld en afgenomen door het NIL. Om het diploma te behalen moet zowel het theorie- als praktijkgedeelte met minimaal een zes worden afgesloten. Na het positief afsluiten van deze twee gedeelten, ontvang je het NIL- diploma ?Internationaal Lasinspecteur niveau C? (Comprehensive) en het internationale diploma ?International Welding Inspector level C?.

De onderwerpen:

Verder geeft deze opleiding invulling aan alle eisen zoals gesteld in de EN-ISO 14731 ten aanzien van het tweede niveau van ?Lascoördinatie?: ?personeel met uitgebreide technische kennis?. (zie ook bijlage A van EN-ISO 14731).

Wanneer en waar?

De opleiding wordt gegeven in de vorm van een middag-/avondprogramma, op onze vestiging te Breda.

Aanmelden of meer informatie

Hebben we je overtuigd of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-1344555, of stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl.