Nieuws

Cursisten aan het woord: De twaalfjarige Jibbe uit Tilburg

By 30 april 2019 maart 11th, 2020 No Comments

Vandaag hebben wij het genoegen gehad om een introductiedag te organiseren voor de twaalfjarige Jibbe, een enorm gemotiveerde potenti?le toekomstige lasser. Jibbe heeft een sterke affiniteit met de (las-)techniek, en heeft bij ons mogen kennismaken met de lasprocessen TIG en MAG. We vroegen Jibbe naar zijn ervaring en zijn overwegingen om dit zelf in gang te zetten.

Hoe vond je het gaan?

Goed! Ik begon de dag met MAG-lassen, en dat ging erg goed. Na de lunch ben ik verdergegaan met TIG-lassen. Dat was een stuk moeilijker, maar na de nodige instructie van jullie docent Andr? ging ook dat stukken beter.

Waar komt je passie voor techniek vandaan?

Ik heb altijd al wel affiniteit gehad met techniek. Mijn vader heeft een houtbewerkingsbedrijf, waardoor ik al bekend ben met het idee van een werkplaats. Mijn opa was elektricien, dus ook elektrotechniek is mij niet helemaal vreemd.

Hoe kom je bij ons terecht?

Ik zag op het jeugdjournaal een item over de 10-jarige Matthijs die zijn lascertificaten had gehaald, en heb hem via Instagram een berichtje gestuurd. Hij verwees me door naar jullie.

Wat ga je zelf doen qua school?

Ik zit op het moment nog in groep 8, maar heb inmiddels een middelbare school uitgekozen voor volgend jaar. Het is een school die veel projecten en themaweken doet en ik heb mij aangemeld voor Team X, een combinatieklas waarbij meer wordt gedaan in de praktijk.

Voor herhaling vatbaar?

Ja absoluut! Ik vond het enorm leerzaam en erg leuk om te doen. Ik kom dan ook graag nog een keertje terug.