Home Rij 1Nieuws

Open dag bij het Lasinstituut op 2 september in Breda

By 23 mei 2022 augustus 25th, 2022 No Comments

Open dag bij het Lasinstituut op 2 september in Breda

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Bezoek onze open dag op 2 september in Breda!

Wanneer en waar?

 • 2 september 2022 – Locatie: Breda Middag/avond – van 9:00 tot c.a. 16:30 uur
NIL

Programma:

 • 09.30 – 10.15    uur         : MME NDO Onderzoek – Peter van Haren
 • 10:00 – 16:00   uur         : Werkplaats toegankelijk voor belangstellenden praktijkopleidingen
 • 10.30 – 11.30    uur         : Las Academy – Marchel Kaspers
 • 11.30 – 15.30    uur         : Praktijk DEMO kaderopleidingen
 • 11.30 – 12.30    uur         : Xiris weldcameras – Carsten Gerau

Praktijk DEMO Kaderopleidingen

Praktijkgedeelte:

 • Practica en demonstraties in onze unieke demonstratiehoek
 • Stroombronnen & karakteristieken

Verschillende vormen van metaaltransport bij MAG-lassen:

 • High speed opnames: Kortsluitbooglassen, Open booglassen, Globulaire, Sproei en pulserende boog

Wil jij weten wat ons als las-technisch opleider uniek maakt? Kom op 2 september een kijkje nemen op onze gratis praktijkdag in Breda. We hebben een aantal interessante presentaties op de planning staan, waarin we gaan inzoomen op een aantal actuele ontwikkelingen in de lastechniek.

De kaderopleidingen van het Lasinstituut

Dit najaar gaat bij het Lasinstituut een nieuw seizoen kaderopleidingen van start. Op onze locaties Breda, Rotterdam, Culemborg en voor het eerst ook op onze nieuwe locatie te Veenendaal, verwelkomen wij in september weer nieuwe groepen IWT, die we in krap een jaar tijd gaan helpen groeien als las-technische professionals. We leren onze cursisten om met andere ogen naar processen in de praktijk te kijken. De praktijk, waar het uiteindelijk allemaal om draait, staat bij het Lasinstituut centraal.

Ook voor kandidaten met hun IWT reeds op zak, is er voldoende gelegenheid zichzelf verder te ontplooien d.m.v. een vervolgopleiding. Zo starten we enkele maanden later met nieuwe lichtingen voor de IWI-C en kondigden we eerder dit jaar aan voor het eerst ook een lichting IWE/LPI (International Welding Engineer/Laspraktijkingenieur) te starten.

Start nieuw seizoen praktijkopleidingen

Het Lasinstituut is dé plek om jouw NIL-lasdiploma te behalen. Of het nu gaat om TIG, MIG, MAG, BMBE of Autogeen; bij het Lasinstituut ben je aan het juiste adres voor de volgende stap in jouw carrière. Tijdens de open dag op 2 september in Breda, staan onze instructeurs voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste opleiding/niveau en overige las-technische vraagstukken.

Actuele voorbeelden uit de praktijk!

Als dienstverlener en kenniscentrum in de lastechniek komen de docenten van het Lasinstituut over de vloer bij de meest uiteenlopende bedrijven, en weten wij wat er binnen lassend Nederland speelt. Op deze manier kunnen wij de stof toelichten aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden, maar ook cursisten worden aangemoedigd om met situaties vanuit de eigen organisaties te komen. Dit levert soms bijzonder interessante discussies op!

Praktijkdag op 2 september in Breda

Tijdens onze kaderopleidingen faciliteert het Lasinstituut verschillende Toolboxmeetings en praktijkdagen, waarbij het doel is de behandelde lesstof aan de hand van een interactieve dag te vertalen naar praktijksituaties. Elk jaar zijn wij achter de schermen druk met het verder optimaliseren/uitbouwen van onze opleidingen. Enkele voorbeelden:

 • De unieke (en inmiddels erg populaire) Lasinstituut Pockets – handzame boekjes met de belangrijkste werkwijzen/tabellen/normen op lasgebied, toegespitst op verschillende processen in de lastechniek
 • Uitgebreid programma examentraining – Voor elke kaderopleiding organiseren wij een meerdaagse examentraining om kandidaten optimaal voor te bereiden op het examen
 • Introductie Lasinstituut Academy – Dit jaar lanceerden wij ons eigen online leeromgeving, waar naast oefenexamens de presentaties en het lesmateriaal beschikbaar zijn

Ben jij erbij op 2 september?

Deelname aan deze bijeenkomst is volledig gratis! Bemachtig dus snel je plekje, en schrijf je direct in via onderstaande button.

Aanmelden

Leave a Reply