Home Rij 1Nieuws

Perspectief voor de toekomst – Lascursus PI de Schie Rotterdam

By 5 oktober 2022 No Comments

De mannen van de PI hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, en mochten vorige maand hun NIL-diploma in ontvangst nemen. Het is de derde lichting die we voor PI de Schie hebben mogen draaien, opnieuw naar grote wederzijdse tevredenheid. Onze veteraan André is in Rotterdam inmiddels kind aan huis, en levert met trots weer een lichting kandidaten af die dankzij dit traject meer mogelijkheden hebben tot (re-)integratie op de arbeidsmarkt. Dit is natuurlijk het uitgangspunt van het traject; de heren in kwestie perspectief bieden op een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Re-integratie is dan ook een belangrijk onderdeel van het detentieproces.

NIL-opleiding MAG & TIG op locatie

Voor de trajecten bij de PI staat een stukje werkgelegenheid centraal. Het gaat hier om kandidaten die nog geen of nauwelijks ervaring hebben met de lastechniek. Met het NIL-niveau 1 diploma hebben zij een concreet token van vaardigheid, die de deelnemers straks moet helpen hun loopbaan als lasser/metaalbewerker af te trappen. Hierbij is ervoor gekozen om het volledige traject te doorlopen, en zowel voor de theorie als praktijk examen te doen. De deelnemers hebben deze kans met beide handen aangegrepen en hebben de examens met mooie cijfers behaald.

Op naar de volgende ronde!

Met het diploma in de pocket voor deze groep, wordt achter de schermen al weer druk geïnventariseerd voor de volgende lichting. Jaarlijks verzorgen wij tal van in-company trainingen en opleidingen, waarbij een enorme diversiteit bestaat aan groepen/deelnemers. Denk hierbij aan arbeids(re-)integratie, jeugd, omscholers, las-technische professionals en statushouders. Toch is het ook voor ons bijzonder om onderdeel te mogen zijn van een project in deze hoedanigheid. Hieronder een foto van de club, die (om voordehandliggende redenen) enige anonimiteit op prijs stelt. Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en inzet, evenals de organisatie van de PI voor het mogelijk maken van deze trajecten!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een traject op locatie, of zou je eens een 0-meting/testmoment willen organiseren om de huidige vaardigheden van een groep in kaart te brengen? Neem contact met ons op via 088-1344555 of stuur een mailtje naar info@lasinstituut.nl

Leave a Reply